Sav, vagy lúg okozta égési sérülések ellátása
  1. A lehető leggyorsabban távolítsa el az érintett területen a teljes ruházatot (a ruházatban lehet még vegyi anyag, amely még nem érintkezett a sérülttel)!
  2. Amennyiben víz elérhető kezdje el a terület teljes öblítését és tartson legalább 30-60 percen keresztül (a kémiai anyagok semlegesítése égések esetén felesleges, legfeljebb az első 3 percben van értelme).
  3. Helyezze fel a BURNAID kötszert a sérülésre. Ha zselét használ, akkor a seb teljes felületét a széleivel együtt, vastagon kenje be. Kötszer esetén egy megfelelően nagy méretűt használjon, hogy letakarja a teljes sérült részt.
  4. Egy óra elteltével cserélje ki a kötszert vagy vigyen fel újra zselét!
  5. Gyengéden rögzítse az égési kötszereket. A lazán, kevés rétegben felvitt géztekercs ezt a feladatot megfelelően biztosítja, miközben a hő elvezetését is lehetővé teszi.
  6. Amennyiben tiszta víz nem elérhető, vegye le az érintett testrészről az összes ruhát és fedje le a sérültet száraz ruhával/takaróval. Helyezze a BURNAID kötszert/zselét közvetlenül a sérülésre és intézkedjen orvosi segítségről (kizárólag BURNAID-et szabad azonnal használni, ha víz nem elérhető).
  7. Kémiai égés esetén szükséges a sérülést okozó vegyi anyag biztonsági adatlapját is átolvasni a további kezelésekkel kapcsolatban.