Égési sérülések ellátása általában
 1. Távolítsa el a beteget az égési sérülést kiváltó (hő)forrástól és kezdje el a sérült testrész hűtését, de mindenekelőtt biztosítsa az elsősegélynyújtáshoz szükséges biztonságos körülményeket! Óvja magát további sérülések kialakulásának lehetőségétől. Nyugtassa meg a sérültet és mérje fel a sérülés mértékét!
 2. Elektromos áram okozta sérülések esetén feltétlenül bizonyosodjom meg arról, hogy a feszültségmentesítés megtörtént!!!
 3. Amint lehet, helyezze fel a BURNAID kötszert vagy zselét a sérülésre a mélyebb szövetek további károsodásának megelőzése, a fájdalom csökkentése és a gyógyulási folyamat mielőbbi elindulása érdekében. A kötszerek felhelyezésével kapcsolatban kövesse a csomagoláson levő ábrák utasításait!
 4. Kísérelje meg óvatosan eltávolítani minden ékszert, órát, övet, cipőt, ruhaneműt és mást a sérülés közvetlen környezetéből, még mielőtt a szövetek bedagadnának. Amennyiben a sebbe beleragad bármi, azt hagyja békén, ne próbálja meg eltávolítani!
 5. Takarja le a sebet megfelelő méretű BURNAID kötszerekkel. Ideálisnak tekinthető az az égési készlet, amely annyi kötszert tartalmaz, amely alkalmas egy egész test lefedésére.
 6. Gyengéden rögzítse az égési kötszereket. A lazán, kevés rétegben felvitt géztekercs ezt a feladatot megfelelően biztosítja, miközben a hő elvezetését is lehetővé teszi.
 7. A BURNAID kötszerek legfeljebb 2 órán át hagyhatók a seben mielőtt kiszáradnának. Amennyiben különösen meleg és száraz a környezet, elképzelhető, hogy a kötszer előbb kiszárad és korábban esedékessé válik a lecserélése. Hosszú ideig tartó hőhatás következtében kialakult és nagy testfelületet érintő égések esetén előfordulhat, hogy önmagában a BURNAID hypotermiát (kihűlést) okozhat. A hypotermia megelőzése érdekében mindenképpen használjon géztekercset az égési kötszerek lefedésére és borítsa be a sérültet egy hővisszaverő alutakaróval. Ha ilyen nincs, akkor használhat hagyományos takarót (könnyű plédet, pokrócot) is. Amennyiben a sérült hosszú szállítás elé néz, az égési kötszerek a szükséges hűtési periódus után a kihűlés megelőzése érdekében fóliával (pl. folpack) is betekerhető.
 8. A BURNAID kötszerek könnyen eltávolíthatók a további vizsgálatok/kezelések, vagy a kötszer cseréje szükségessége esetén.
 9. A BURNAID kötszerek és tasakos kiszerelésű zselék egyszerűen, a strerilitás megőrzése mellett szállíthatók.
 10. A BURNAID termékeket nem szabad extrém hőmérsékleteken tárolni. Erre a célra a legmegfelelőbb egy hűvös hely (amennyire ez lehetséges). A hűtőszekrényben történő tárolás baj esetén könnyen hozzájárulhat hypotermia (kihűlés) kialakulásához, ezért ez nem ajánlott.
 11. A BURNAID zselé és kötszerek nem mérgezők és nem, vagy alig irritálók. Amennyiben irritációt észlel, azonnal távolítsa el a terméket! Amennyiben az égés súlyos vagy nagy területre terjed ki, a BURNAID alkalmazása után azonnal kérjen orvosi segítséget!